In Ter Heijde aan Zee is het gebruikelijk dat alle strandtenten van november t/m februari van het strand af gaan. Er wordt zoals altijd in de maand oktober weer hard gewerkt om alles zorgvuldig in te pakken. Op dit moment staan laden de kranen de containers alweer op en af en gaat alles weer naar de tijdelijke opslag.

Zo is het strand weer leeg en rustig in de winter en kan het naar alle hartenlust stormen zonder dat de strandtenten of de duinen er hinder van ondervinden. Soms staat de zee, met storm en springvloed zelfs tot aan de duinen! Buurtbewoners nemen regelmatig een kijkje uit voorzorg en interesse. Ooit was het duingebied in Ter Heijde ‘de zwakste schakel’ aan de Nederlandse kust. Inmiddels is er na het opspuiten van het strand en de verbreding en versterking van de duinenrij verbetering opgetreden.

Voor de bezoekers van het strand een positieve opsteker: Er is één strandtent vlakbij (in Monster) die jaarrond op het strand blijft staan. Zij staan op peilers (betonnen palen) hoog boven de grond. Bij The Coast kun je dus ook tijdens een storm heerlijk genieten van het uitzicht over zee.